RSS

Blogipostitused 2024 juuli

Üüritavate abivahendite ülevaade
Üüritavate abivahendite ülevaade
Elu on ettearvamatu ja vajadus abivahendi järgi võib tekkida ootamatult ning sõltumata vanusest. Sellele viitab ka Tervise Arengu Instituudi uuring, mille kohaselt vajas Eestis 2023. aastal vigastuste ravi 173 510 inimest (nende seas ka lapsed). Ülevaatest selgus, et kõige rohkem juhtub õnnetusi kodus, lausa 43%. Tööõnnetusi registreeriti 3224. Siinkohal tuleb mainida, et möödunud aastal vajas abivahendeid üle 64 000 inimese (mitte ainult vigastuse tagajärjel). Õnneks ei vaja kõik juhtumid abivahendeid, kuid kui peaks juhtuma, siis on hea teada, et Invarus on väga suur valik erinevaid abivahendeid, mida on võimalik nii osta kui ka üürida (tagatisraha ei küsita). Meie juurest leiab erinevaid abivahendeid kõigile – alates beebidest kuni väärikas eas seenioriteni. Üürides abivahendi Invarust on remont ja hooldus tasuta.
Ratastoolisõbralikud mängu-ja tegevuspargid
Ratastoolisõbralikud mängu-ja tegevuspargid
Eestis on väga palju avalikke mängu- ja tegevusparke, kuid enamus neist ei arvesta abivahendi kasutajaga. Siinkohal on meil rõõm teatada, et see on muutumas paremuse suunas. Juba on loodud mitu mängu- ning tegevusparki, mis on ehitatud selliselt, et neid saaksid kasutada piiratud liikumisvõimega lapsed ja noored. Sedasorti kohad on olulised ka nende jaoks, kellel tuleb õnnetuse või haiguse tõttu harjutada ratastoolis liikumist.
Saadaval on uued laste ujumismähkmed
Saadaval on uued laste ujumismähkmed
Enamus lapsi armastab vees olemist ja võimalusel oleksid nad seal pigem rohkem kui vähem. Seda tasubki neile võimaldada, sest see mõjub hästi nii vaimses kui ka füüsilises mõttes. Siinkohal on oluline arvestada sellega, et väikestel lastel puudub piiritunnetus, mille tõttu tuleb jälgida, et nad ei oleks vees liiga kaua. Tavaliselt annavad sellest märku värvi muutnud huuled või kortsus sõrmeotsad, kuid jälgima peaks ka kehatemperatuuri (kui lapse keha on enda kehatemperatuurist jahedam, siis on aeg veest välja tulla).
Kuidas ennetada lamatiste tekkimist?
Kuidas ennetada lamatiste tekkimist?
Lamatisteks nimetatakse pikaajalise sundasendi tõttu tekkinud naha ning selle aluste kudede kahjustust luulise kehaosa piirkonnas. Seda võib põhjustada ka naha hõõrdumine. Kõige sagedamini esineb lamatisi põlvedel, küünarnukkidel, kandadel, pahkluudel ning puusa ja ristluupiirkondades. Lamatiste tekkimist on kergem ennetada, kui ravida ja sellepärast toome välja need tooted ja abivahendid, mis aitavad ebameeldivaid tagajärgi vältida.
Filtrid
Sorteeri
Display